Managed hosting door True

Ingebed Windows XP ook voorzien van SP2

 

Microsoft heeft de ingebedde uitvoering van Windows XP voorzien van Service Pack 2 (SP2). Bovendien verschijnt er een uitvoering - inclusief SP2 - die speciaal is bedoeld voor elektronische kassasystemen.

De belangrijkste verbeteringen van het tweede pakket lapmiddelen en verbeteringen voor ingebedde computers, komen grotendeels overeen met die voor desktopsystemen. "Ten eerste zijn de beveiliging en netwerkcapaciteiten verbeterd, ten tweede is de beheerbaarheid verhoogd en ten derde bieden we nieuwe, innovatieve functionaliteit", zegt productmanager Hartmut Poppinga van de Embedded Devices Group in Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika).
 
Ook het ingebedde Windows heeft nu een firewall die standaard aanstaat, opnieuw gecompileerde componenten om bufferoverflows te voorkomen en een aangescherpte Internet Explorer webbrowser. "Vroeger moest een ontwikkelaar zelf de beveiliging aanzetten of verhogen. Nu is dat standaard."
 
De verbeteringen omvatten verder een nieuwe versie van beheerhulpmiddel Remote Desktop, opwaarderingsvehikel Software Update (dat ook via een centrale server werkt) en ondersteuning voor beheeromgeving SMS (System Management Services), zodat applicaties op afstand zijn op te waarderen. Nieuwe functionaliteit is ondersteuning voor DirectX 9 en Bluetooth-netwerken, en het sneller opstarten van het apparaat dankzij software-optimalisatie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 15 oktober 2004.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/385437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×