Managed hosting door True

Philips voorziet afvlakken halfgeleiderverkoop

 

Philips verwacht dat de omzet van de divisie Halfgeleiders, in dollars gerekend, in het derde kwartaal op hetzelfde niveau ligt als het voorgaande kwartaal. In juli voorzag Philips nog een 3 tot 4 procent hogere omzet, maar die prognose gold voor bedragen in euro. Op jaarbasis zal de omzet met 27 procent toenemen.


 
Het bedrijf houdt vandaag een analistenconferentie. In een vanmorgen naar aanleiding daarvan uitgegeven persbericht, stelt Philips verder dat de vraag naar Connected Consumer-applicaties, waarmee gebruikers content makkelijk kunnen bekijken en delen, de algemene vraag naar halfgeleiders zal gaan overstijgen, aldus De Financiële Telegraaf. Een tijdsperiode werd daarvoor echter niet gegeven.
 
Deze week werd ook bekend dat de Scott McGregor, topman van Philips Halfgeleiders, per 1 januari stopt en terug gaat naar de Verenigde Staten. Hij wordt opgevolgd door Frans van Houten, die nu nog samen met Rudy Provoost leiding geeft aan de activiteiten op het gebied van consumentenelektronica. McGregor zei om persoonlijke redenen te vertrekken, maar de financiële markten vreesden voor aankomend slecht nieuws van Philips, in navolging van branchegenoten als Intel en Texas Instruments.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/375308). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×