Managed hosting door True

IBM verhuist serverproductie naar China

IBM verhuist de productie van kleine en middelgrote servers van Dublin naar het Chinese Shenzhen, dichter bij leveranciers en klanten. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

In Dublin verdwijnen 190 banen wanneer IBM tegen maart 2011 de productie van kleine en middelgrote servers verlegt naar het Chinese Shenzhen. Op die manier wil IBM dichter bij zijn klanten en leveranciers zijn en daarnaast kosten besparen. Eerder dit jaar had IBM ook al de productie van top-end-servers (zoals de z-servers) vanuit Europa naar Singapore verlegd. De transportkosten van dergelijke afgewerkte systemen naar klanten in de EMEA-zone wegen immers niet op tegen de voordelen van lagere loonkosten.

Smarter Planet

Met het vertrek van de serverproductie uit de Mulhuddart-site bij Dublin heeft IBM geen productie van systemen meer in Ierland. Wel breidt het bedrijf daar zijn activiteiten uit op het gebied van software en services, met al sinds 2008 een eerste centrum voor ‘cloud computing'-diensten.

Eerder dit jaar zocht het bedrijf tevens tweehonderd personen voor een nieuw ‘Smarter Planet'-centrum, waar onderzoek naar het beheer van steden wordt verricht, evenals honderd personen voor zijn softwarelaboratoria in Ierland. Voor de werknemers in de productie-afdeling wordt een alternatieve baan gezocht, of voorzien in een afscheidspremie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alles om een dubbeltje te besparen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.