Managed hosting door True

Nederlandse pc redelijk goed beschermd

 

De Nederlandse pc-gebruiker heeft over het algemeen voldoende maatregelen genomen om zijn machine te beschermen tegen aanvallen van buiten af. Dit staat te lezen in het rapport 'Trends in ICT, Telefonie en Post' van het ministerie van Economische Zaken.

45 procent van de inwoners in Nederland beschikt over een pc en 68 procent maakt gerbuik van internet. Ons land komt daarmee wereldwijd op de derde plaats achter de Verenigde Staten en Zweden. Van de Nederlandse pc-gebruikers heeft 41 procent een firewall geïnstalleerd. 86 procent maakt gebruik van antivirussoftware, zo blijkt uit het rapport.
 
Het aantal breedbandaansluitingen is begin dit jaar het aantal smalbandinternetters voorbij gestreefd. Bijna twaalf op de honderd inwoners in Nederland hebben een breedband-internetaansluiting. In de Zweden en VS zijn deze percentages respectievelijk 10,2 en 8,1.
 
De groei aantal breedbandinternetters heeft ook gevolgen voor het gebruik van internet. Bij de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) steeg het volume van internetverkeer in 2003 met 71 procent ten opzichte van 2002.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/350375). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Nu nog het updaten van die antivirussoftware en het besturingssysteem en niet overal zomaar op klikken en we zijn weer een stapje verder...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×