Managed hosting door True

Intel brengt serverversie Nocona op de markt

 

Intel brengt de servervariant van zijn semi-64-bit Xeon-processor, codenaam Nocona, nu op de markt. Het kondigde die langverwachte 32-bit chip met 64-bit extensies in februari aan, in navolging van concurrent AMD.

Vorige maand bracht Intel de werkstationvariant van de Nocona uit, tegelijk met enkele daarvoor geschikte chipsets. De nu verschenen tweeweg serverprocessoren zijn in wezen dezelfde als de werkstation-uitvoering, maar zijn gecertificeerd door serverfabrikanten.

Daarnaast hebben de serverchipsets andere functionaliteit, waaronder een 800 MHz systeembus, ondersteuning voor DDR2-geheugen, efficiënter energie- en kloksnelheidsbeheer (Speedstep) en ondersteuning voor PCI Express.

Ironisch genoeg raadt Intel zelf laatstgenoemde technologie nu tijdelijk af. De Lindenhurst-chipset bevat namelijk een fout die de werking van PCI Express-insteekkaarten kan frustreren. De producent verwacht deze fout in het vierde kwartaal dit jaar te hebben opgelost en zal voor die tijd correct werkende kaarten certificeren. Ondertussen moeten gebruikers maar de huidige PCI-X interface gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/328191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×