Managed hosting door True

Intel kampt met gebrek aan snelste chips

 

Intel kan de snelste uitvoering van zijn Pentium 4-processoren niet in voldoende aantallen leveren. De 3,6 GHz chip is slechts beperkt verkrijgbaar. Eind vorige week stelde Intel al de 4 GHz-uitvoering uit tot begin 2005.

Het uitstel van de geplande snellere uitvoering dient om er zeker van te zijn dat de chipproducent dan wel voldoende aantallen kan leveren. Dit verklaart woordvoerder Howard High van Intel. "We proberen ons ervan te verzekeren dat we onze uitvoering (execution) verbeteren", aldus de Amerikaan.

Ondertussen is de Pentium 4 560, het huidige topmodel met een kloksnelheid van 3,6 GHz, schaars. Intel lanceerde die processor in juni, tegelijk met de 915- en 925-chipsets. Qua prijs/prestatieverhouding is de 2,8 of de 3 GHz Pentium 4 momenteel het best.

Pc-fabrikanten hebben hun aanbod en de leveringstijd al aangepast. Zo biedt Dell de 560 alleen nog maar voor zware werkstations en game-pc’s. De levertijd voor die machine ligt op ongeveer vijfenveertig dagen, schat Dell. HP maakt op zijn online-winkel (HPshopping.com) echter gewag van een geschatte levertijd van ruim een week voor een Compaq Presario met de 560-processor.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/327459). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×