Managed hosting door True

Intel schakelt Itanium over naar nieuwe technologie

 

Intel zet voor de volgende generatie van zijn 64-bit Itanium-processor diverse nieuwe technologieën in. Dit omvat ondersteuning voor PCI Express en DDR2-geheugen.

Deze overgang vindt plaats met de komst van de dualkern Itaniums, codenaam Montecito, die de processorproducent volgend jaar lanceert. Montecito krijgt in totaal 24 MB aan cache-geheugen, verdeeld over de twee chipkernen. Dit liet Intel vorige week weten bij monde van Jason Waxman, directeur multiprocessor-systemen bij de chipfabrikant. Hij zegt dat het verdelen van cache-geheugen over de kernen makkelijker te realiseren is dan ze te voorzien van één gedeeld cache-geheugen.
Daarnaast voorziet Intel die toekomstige Itanium-uitvoering ook van zijn Hyperthreading-technologie, vertelt Waxman. Dat is Intels implementatie van multithreading op één chip, of chipkern. De leverancier claimt voor zijn 32-bit processoren, die reeds van Hyperthreading zijn voorzien, prestatiewinsten van wel 20 procent. Het is nog niet bekend hoeveel voordeel Intel voorziet voor Hyperthreading op zijn 64-bit processoren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/322049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×