Managed hosting door True

Linvision koopt boedel Melrow Technology

 

Failliet

Melrow Technology uit Oostvoorne is failliet verklaard. De boedel van deze leverancier van zware hardwaresystemen is opgekocht door Linvision uit Maassluis. Opmerkelijk is dat beide partijen al een jaar aan het praten waren over een fusie.

Melrow Technology heeft de deuren moeten sluiten. Volgens curator Gertjo Helmig van Den Hollander Advocaten uit Middelharnis zegt directeur Jan Vellinga dat nieuwe opdrachten vanwege de kredietcrisis werden geannuleerd en er te weinig inkomsten binnenkwamen. Melrow Technology was een niche-hardwarespeler en bouwde zware 'rack mount servers' met Intel- en AMD-multiprocessing technologie, opslag- en clustersystemen. Het bedrijf bediende zowel de Windows- als de Linux-markt.

De activa van Melrow zijn opgekocht door Linvison, een Nederlandse specialist in het bouwen, onderhouden en beheren van Linux-rekenclusters. Linvision heeft de zes medewerkers van Melrow een arbeidscontract aangeboden.

Beide partijen werkten al met elkaar samen en voerden sinds eind 2007 fusiegesprekken. Die fusie is nooit gerealiseerd, maar is dus uitgedraaid op een overname van de failliete Melrow-boedel door Linvision. Of de Linux-specialist heeft geprofiteerd van dit scenario kon de curator nog niet zeggen. Daar zal hij in het onderzoek naar het faillissement naar kijken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2859738). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×