Managed hosting door True

Fujitsu wil af van harde-schijfactiviteiten

 

Toshiba wil een deel van de harde-schijfactiviteiten van Fujitsu overnemen. De overname zou leiden tot werelds grootste fabrikant van harde schijven. Fujitsu maakt verlies binnen bijna alle divisies. De software- en servicestak is daarop een uitzondering.

Elektronicabedrijf en halfgeleiderproducent Toshiba onderhandelt met concurrent Fujitsu over overname van een deel van diens harde-schijfactiviteiten. Dat hebben de beide Japanse bedrijven bevestigd.

De overname zou leiden tot werelds grootste fabrikant van harde schijven. Nu is dat nog Seagate Technology. Chip-, computer en softwaremaker Fujitsu zegt met verschillende partijen in onderhandeling te zijn. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei wil de Japanse onderneming een deel van haar harde schijftak van de hand doen, met een totale waarde van tussen de 254 en 338 miljoen euro. Het zou onder andere gaan om twee fabrieken voor de productie van harde schijven, één in Thailand en één op de Filipijnen.

Alleen software- en servicestak maakt winst

Twee in Japan gevestigde fabrieken, waaronder één voor de productie van harde schijfonderdelen, staan hoogstwaarschijnlijk nog niet te koop. De Japanse zakenkrant voorspelt dat dat uiteindelijk wel zal gebeuren.

Fujitsu zou van plan zijn zich totaal terug te trekken uit de markt voor harde schijven. De Japanse onderneming maakt verlies binnen bijna al haar divisies, uitgezonderd haar software en servicestak. Die richt zich onder andere op Business Process Management, Service Oriented Architecture (SOA) en mobiele beveiliging.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2834326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×