Managed hosting door True

Alcatel-Lucent wil van Amsterdamse beurs af

 

Hardwareleverancier Alcatel-Lucent hoopt binnenkort te zijn verlost van zijn notering aan de Euronext-beurs in Amsterdam. Ook verdwijnt het aandeel van de beurs in Brussel en van de Six Swiss Exchange in Zürich. De notering kost meer dan het oplevert, aldus de directie.

Netwerkleverancier Alcatel-Lucent vraagt de beurzen van Amsterdam, Brussel en Zürich om verwijdering van zijn beursnotering. De directie van de onderneming had hiertoe al in december 2008 besloten.

Aanleiding voor de wens om ‘delisting' is het kleine volume dat op de drie Europese beurzen wordt verhandeld in vergelijking met de wereldwijde aandelenhandel. Het voordeel van een notering aan de Euronext in Amsterdam, aan de Euronext in Brussel en aan de Six Swiss Exchange, weegt volgens de directie niet op tegen de kosten ervan. Lokale beursinvesteerders kunnen voor aandelen Alcatel-Lucent terecht bij de internationale beurzen van Parijs, New York en Londen.

De verwijdering is waarschijnlijk geregeld voor het eind van februari 2009 (voor de Amsterdamse en Brusselse beurzen) en eind mei 2009 (voor die in Zürich). Daarvoor is wel de toestemming van de beursorganisaties nodig.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2830336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Kan er mij iemand zeggen wat er dat gaat betekenen voor de betrokken aandeelhouders?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×