Managed hosting door True

Dell verplaatst productie naar Polen

 

De verplaatsing van de productie van Dell-computers van Ierland naar Polen gaat 1900 banen kosten. Het gaat om de productie van computers voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De verplaatsing maakt deel uit van kostenbesparingsplan dat jaarlijks drie miljard dollar moet opleveren.

Dell verplaatst de productie van computers van Ierland naar Polen. De maatregel maakt deel uit van een kostenbesparingsprogramma, waarmee de computerfabrikant drie miljard dollar wil besparen. Dit programma werd in 2008 aangekondigd. Door de sluiting komen de 1900 werknemers op straat te staan. De operatie moet in 2010 gereed zijn.

Het gaat om de productie van computers voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Deze computers worden nu gemaakt in het Ierse Limerick. De fabricage van de pc's gaat nu plaatsvinden in Łódź in Polen en door derden. Dell zegt dat weggaan uit Ierland geen makkelijk besluit is. "Maar het is de juiste voor Dell om concurrerender te kunnen zijn en meer waarde te kunnen leveren aan klanten in de regio", aldus de Europese directeur Sean Corkery.

De Ierse vestiging wordt niet helemaal gesloten. Activiteiten die niet gelinkt zijn aan de productie blijven in Limerick plaatsvinden. Dell heeft nog een vestiging in Ierland. De afdelingen verkoop, naverkoop en marketing blijven in Dublin gevestigd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2829237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×