Managed hosting door True

Europese karteldienst bezoekt NXP

 

Het Nederlands bedrijf NXP is een van de chipfabrikanten die bezocht is door de Europese Commissie. De instelling heeft in het kader van onderzoek naar schendingen van de mededingsregels bezoek gebracht aan verschillende Europese chipmakers. Ze vonden plaats in 2008.

De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft bezoek gehad van de Europese Commissie. De commissie doet onderzoek naar prijsafspraken in de chipsector. Ook zouden de fabrikanten klanten hebben verdeeld en commercieel gevoelige informatie hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of NXP verdacht wordt.

Een woordvoerder van de Nederlandse fabrikant geeft schoorvoetend toe bezoek te hebben gehad van de commissie. "We zijn misschien ook wel bezocht", zegt hij. Ook moesten ze vragen beantwoorden. NXP zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Vorig jaar bezoek

De Europese Commissie bezocht op 21 en 22 oktober 2008 verschillende Europese chipfabrikanten. Het is de eerste stap in het onderzoek naar prijsafspraken, aldus de commissie. De instelling maakt niet bekend welke bedrijven bezocht zijn.

Het Duitse Infineon zegt ook bezoek te hebben gehad. Ook bij de kantoren van het Frans-Italiaanse ST Microelectronics, het Amerikaanse Atmel en het Japanse Resonas Technology stond de Commissie voor de deur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2828321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×