Managed hosting door True

LG Electronics investeert fors in plasmaschermen

LG Electronics gaat vóór het tweede kwartaal van volgend jaar 578 million dollar investeren in de productie van plasmaschermen.

Wereldwijde leveranciers van schermen investeren zwaar in de platte schermen en zetten daarmee in op de verwachte explosieve groei in de consumentenmarkt. "De investering stelt ons in staat om de maandelijkse productie van plasmaschermen te verhogen met 120.000 panelen", aldus een officiële verklaring van LG.

 

De markt voor plasma-tv’s zal naar verwachting verzevenvoudigen voor 2007 en zal concurreren met lcd-tv’s in de vervangingsmarkt voor televisies, waar het klassieke crt-scherm haar langste tijd gehad lijkt te hebben. LG Electronics wedt op beide paarden, maar is op eigen kracht actief met plasmaschermen, terwijl het voor lcd-schermen een joint venture is aangegaan met Philips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemde investering. Alleen als de Plasma's veel goedkoper zijn dan LCD's zullen deze in de toekomst verkocht kunnen worden. Plasma heeft te veel nadelen. Een korte levensduur. Inbranden en een lager contrast en brightnes en een beduidend onscherper beeld. Een normale CRT of beeldbuis heeft een veel betere beeldkwaliteit maar is welliswaar niet zo groot te fabriceren met de huidige productiewijze. LCD (of eigenlijk TFT) is welliswaar nog wel duurder en moeilijker in grote afmetingen te produceren maar in de komende jaren zal dit vast betaalbaar worden. Kijk maar naar de prijsontwikkeling van computerschermen.
Daarnaast heeft men een nieuwe techniek ontwikkeld waar een transistor 3 kleuren kan generenen. Nu is er voor elke basiskleur een transistor nodig maar met de nieuwe technologie is het dus mogelijk prijstechnisch een scherm wat 3 keer zo groot is voor dezelfde prijs te maken.
Plasma is dus eigenlijk naar mijn mening reeds achterhaald.
Daarnaast zal plasma door de lagere resolutie afvallen omdat we in de toekomst onze computerschermen en amusementsschermen in elkaar zullen laten overvloeien.

Peter, ik neem dat je ipv transistor led (light emitting diode) bedoelt.
Is iets heel ander dan transistor. En daarbij is het probleem de felheid van de kleuren, niet de kleuren zelf.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.