Managed hosting door True

AT&T ontslaat wereldwijd twaalfduizend man

 

De Amerikaanse telecomreus AT&T schrapt wereldwijd twaalfduizend banen als gevolg van de economische neergang. De ontslagronde zou alleen voor de Verenigde Staten gelden.

Telecom- en netwerkbedrijf AT&T schrapt ongeveer twaalfduizend banen als gevolg van de economische tegenwind. De banenreductie betreft vier procent van het personeel en moet voor eind 2009 zijn voltooid. Dat maakte de onderneming op 4 december 2008 bekend.

Het bedrijf verandert bovendien zijn zakelijk portfolio en stroomlijnt zijn organisatiestructuur. Daartoe gaan de Amerikanen zich meer richten op zijn divisies voor mobiele telefonie en voor breedbandinternet. Het bedrijf gaat in 2009 minder investeren dan in 2008.

Nederland

Volgens een zegsman gaat het alleen om ontslagen in de VS. In Nederland is de hoofdvestiging in Den Haag. Daar werkten eerder dit jaar ongeveer honderdzestig medewerkers, een aantal dat de afgelopen maanden is toegenomen door de een grote uitbestedingsopdracht van Shell. Zo'n driehonderd Shell-medewerkers komen in verband met die opdracht in dienst van het telecomconcern.

Om de banenreductie te bekostigen, verwacht AT&T ongeveer 600 miljoen dollar nodig te hebben. AT&T is de grootste aanbieder van vaste en mobiele telefonie en snel internet in Amerika. De onderneming is bezig om buiten de thuismarkt ook een dominante positie te verwerven. Het bedrijf heeft 300.000 mensen in dienst en een jaaromzet van 118 miljard dollar. Het hoofdkantoor staat in Dallas, Texas.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2798942). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×