Managed hosting door True

BT schrapt tienduizend banen

 

Telecomaanbieder BT ontslaat tienduizend werknemers in een poging het kostenpeil structureel te verlagen. Het bedrijf heeft problemen met zijn dienstentak Global Services, dat in het eerste halfjaar van 2008 een verlies van 47 miljoen euro boekte.

Telecomaanbieder BT ontslaat tienduizend werknemers in een poging het kostenpeil structureel te verlagen. Verdere ontslagen worden niet uitgesloten. Dat maakte het bedrijf bekend bij de  presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2008. Beleggers reageerden positief op het nieuws en beloonden het aandeel enkele uren na bekendmaking van het reorganisatieplan al met een stijging van bijna acht procent.

Ingehuurden

Het banenverlies treft zowel personeel van BT zelf als ingehuurde medewerkers. Vierduizend BT-medewerkers krijgen voor maart 2009 hun congé, zesduizend ingehuurde krachten kunnen op zoek naar een nieuwe aanstelling.

De ontslagronde brengt het personeelsbestand van BT terug tot honderdvijftigduizend. Bestuursvoorzitter Ian Livingston sluit verdere personele kostenreducties niet uit.

BT boekte het eerste halfjaar van 2008 een winst van 1,7 miljard euro. Dat had veel meer kunnen zijn als de dienstentak BT Global Services beter had gepresteerd. Dat onderdeel zag zijn winst van 17 miljoen euro verdampen en sloot het halfjaar af met een verlies van 47 miljoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2771606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×