Managed hosting door True

AMS-IX: Nikhef en Sara geen goede co-locatie

 

Nieuwe klanten van de AMS-IX wordt afgeraden hun apparatuur bij Sara en Nikhef te stallen. Dat advies geeft het internetknooppunt op zijn website. Aanleiding zijn verschillende storingen bij de locaties.

Internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) raadt nieuwe klanten af Nikhef en Sara als co-locatie te kiezen. Dat schrijft de organisatie op zijn website. Het knooppunt geeft dit advies omdat de dienstverlening van zowel Nikhef en Sara niet voldoet aan de standaarden van het Amsterdamse webknooppunt. Sara en Nikhef zijn gevestigd in Amsterdam.

Een co-locatie wordt gebruikt om de apparatuur te stallen van klanten die op de AMS-IX zijn aangesloten. De locatie moet voldoen aan een aantal voorwaarden, onder andere wat betreft brandveiligheid. Klanten die apparatuur op de locaties hebben staan, hoeven geen actie te ondernemen, aldus een woordvoerder. Het advies geldt alleen voor nieuwe klanten.

Storingen

Het internetknooppunt heeft de afgelopen tijd een aantal keren last gehad van storingen bij Nikhef en Sara. Eind oktober veroorzaakte een stroomstoring problemen bij Nikhef, waardoor een groot aantal Nederlanders geen toegang had tot internet. Ook Sara had verschillende keren te maken met stroomuitval.

Volgens de woordvoerder wordt op korte termijn een audit uitgevoerd bij Sara en Nikhef. Als blijkt de twee locaties wel voldoen aan de eisen van de AMS-IX, wordt het advies ingetrokken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2769921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×