Managed hosting door True

AMD tegen Intel bereikt Hooggerechtshof VS

 

De juridische twist tussen AMD en Intel gaat naar het Hooggerechtshof. AMD eist namelijk documenten van Intel waaruit zou blijken dat de Pentium-producent pc-makers onder druk zet om geen AMD-chips te gebruiken.

De Athlon-producent wil die paperassen indienen als bewijsmateriaal in een Europees onderzoek naar antitrustgedrag in de chipsector. AMD beroept zich op een oude wet die Amerikaanse gerechtshoven in staat stelt informatie te delen met buitenlandse hoven.
 
De twist tussen de twee processorproducenten loopt al sinds eind 2001 en komt mede voort uit een aanklacht van Intergraph. Intel heeft de diverse aanklachten van die voormalige processorfabrikant inmiddels geschikt. AMD heeft de fakkel deels overgenomen; het beschuldigt Intel ervan selectief informatie te hebben onthouden over pc-interfaces.
 
De Europese Commissie buigt zich nu over de vermeende monopoliepositie van Intel en diens zakenpraktijken jegens pc-makers, de directe afnemers van zijn chips. De aanleiding hiervoor zijn formele klachten van AMD en de Taiwanese chipset- en processorproducent Via Technologies. Enkele jaren terug voerde de Amerikaanse Handelscommissie (FTC) eenzelfde antitrustonderzoek uit. Intel heeft dat net vóór de aanvang van de resulterende rechtszaak geschikt.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/275088). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×