Managed hosting door True

Patentkwestie Qualcomm kost Nokia 1,7 miljard

 

De slepende juridische strijd tussen Nokia en Qualcomm is beslecht. De Finnen betalen de komende vijftien jaar 1,7 miljard euro voor het gebruik van technologie die Qualcomm ontwikkelde. De overeenkomst geldt ook voor netwerkbedrijf Nokia Siemens.

Mobieltjesfabrikant Nokia betaalt branchegenoot Qualcomm de komende vijftien jaar 1,7 miljard euro. Met het bedrag schikken de Finnen een slepend conflict met het Amerikaanse bedrijf, dat veel van de door Nokia gebruikte technologie ontwikkelde. Het betreft technologie op het gebied van gsm, edge, hsdpa, ofdm, cdma, wcdma, lte en WiMAX.

Deze technologie mag vanaf nu ook worden gebruikt in de netwerkapparatuur van netwerkleverancier Nokia Siemens. Bovendien draagt Nokia enkele patenten over aan Qualcomm en trekken de Finnen hun antitrustaanklacht bij de Europese Commissie in.

Schikking

In juli 2008 maakten de twee kemphanen al bekend hun juridische strijd, die sinds begin 2007 woedde, te staken en een schikking te treffen. Toen was echter nog niet bekend hoeveel geld met de schikking was gemoeid.

Nokia gebruikt in zijn producten technologie waarvan het patent bij Qualcomm ligt. De bedrijven kwamen echter niet uit onderhandelingen over de vernieuwing van de overeenkomst. Sinds die tijd spanden de bedrijven over en weer rechtszaken aan. Zo besliste een Amerikaanse rechter in december 2007 dat Nokia geen inbreuk maakt op Qualcomms patenten. Die uitspraak leidde weer tot een nieuwe aanklacht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2743393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×