Managed hosting door True

Sun Microsystems staat nog steeds op verlies

 

Sun Microsystems heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2004 wederom een omzetverlies geboekt. Het bedrijf zet bovendien aparte divisies op voor Sparc- en Intel/AMD-gebaseerde producten.

Sun rapporteert een verlies van 760 miljoen dollar voor het kwartaal dat eindigde op 28 maart. De omzet bedroeg in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2004 2,65 miljard dollar, 5 procent minder dan dezelfde periode in 2003.

 

Sun ziet de omzet nu al drie jaar lang continue terug lopen. Een half uur vóór de bekendmaking van de cijfers kondigde het bedrijf het vertrek aan van twee veteranen binnen de Sun-organisatie en werden reorganisatieplannen ontvouwd door Jonathan Schwartz, de nieuwe president en coo van Sun Microsystems. De vertrekkende managers zijn Mark Tolliver, chief marketing & strategy officer, en Neil Knox, executive vice president volume systems products.


De twee worden niet direct opgevolgd, maar Sun benoemde wel Anil Gadre tot interim chief marketing officer en Brian Sutphin tot vice president corporate development. Voor Tolliver wordt uiteindelijk wel naar een opvolger gezocht, maar de functie van Knox komt met de nieuwe plannen van Schwartz te vervallen.

 

De reorganisatie houdt in dat er een splitsing ontstaat binnen de organisatiestructuur tussen de Sparc-gebaseerde serverproducten en de producten die gebaseerd zijn op de processoren van Intel en AMD. Voor beide productlijnen worden afzonderlijke divisies opgezet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/273898). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Sun
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×