Managed hosting door True

Nokia houdt rekening met verminderde omzet

De Finse telecommunicatieproducent Nokia heeft een winstwaarschuwing afgegeven. De gsm-gigant verwacht dat de omzet van het eerste kwartaal lager zal zijn dan eerder werd voorspeld.

Nokia, marktleider in de gsm-markt, slaagde er in de eerste drie maanden van het jaar naar eigen zeggen niet in om te groeien met hetzelfde tempo als de wereldwijde markt. De Finse onderneming verwacht een kwartaalomzet van ongeveer 6,6 miljard euro. Dit ligt 2 procent onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Eerder had de onderneming een omzetgroei voorspeld van 3 tot 7 procent in vergelijking met vorig jaar.
 
De minder mooie cijfers zijn volgens het management vooral te wijten aan de omzetdaling in Europa en Azië, waar Nokia vooral goedkope toestelletjes aanbood. Inmiddels is het voor de onderneming duidelijk dat de middenklasse-toestellen beter aanslaan.
 
Wereldwijd groeide het aantal verkochte mobiele telefoons in het afgelopen kwartaal met ruim 25 procent. Nokia moet het stellen met een groei van 19 procent. De onderneming verwacht wel dat de lancering van nieuwe producten die situatie in de loop van het jaar weer zal rechttrekken.
 
De definitieve kwartaalresultaten worden op 16 april bekendgemaakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.