Managed hosting door True

Topman Infineon stapt onverwacht op

Ulrich Schumacher, ceo van de Duitse chipproducent Infineon Technologies, heeft onverwacht ontslag genomen. De Amerikaanse en Europese autoriteiten voeren al geruime tijd een onderzoek naar prijsafpraken in de chipindustrie.

Infineon maakte het plotse vertrek van Schumacher eind vorige week bekend, maar gaf er geen reden bij. Max Dietrich Kley, voorzitter van de adviescommissie, is nu aangesteld als interim-ceo voor maximum een jaar.
 
Mogelijk heeft het ontslag van de 45-jarige Schumacher te maken met de lopende onderzoeken naar prijsafspraken in de chipindustrie. De Amerikaanse Federal Trade Commission en de Europese Unie vermoeden dat de Amerikaanse producent Micron Technology, de Koreaanse bedrijven Samsung en Hynix, en het Duitse Infineon eind 2001 en begin 2002 hebben samengewerkt om de prijzen voor hun producten vast te leggen. In die periode schoten die prijzen plotseling omhoog, terwijl ze normaal gezien gestaag dalen.
 
Bovendien is Infineon ook al jaren verwikkeld in een juridische strijd met concurrent Rambus rond inbreuken op patenten. Als Rambus uiteindelijk zijn gelijk krijgt, dan riskeert de Duitse chipmaker een boete van miljoenen dollars.
 
Los daarvan doet Infineon het de laatste tijd niet slecht, en dat is deels te danken aan ex-ceo Schumacher. Het bedrijf, dat vroeger een afdeling was van Siemens, boekte vorig jaar winst na negen verliesgevende kwartalen op rij en zag zijn aandeel in de chipmarkt toenemen. Volgens marktanalist IDC is Infineon met een marktaandeel van 15,5 procent de derde producent van geheugenchips.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.