Managed hosting door True

Vlamingen willen OTN-tak van Nokia Siemens overnemen

 

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV gaat de Open Transport Network (OTN)-tak van Nokia Siemens Networks overnemen. OTN komt voort uit het vroegere Siemens-Atea. Het zorgt voor breedbandoplossingen over glasvezel.

De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV wil OTN (Open Transport Network) business, een bedrijfstak van Nokia Siemens Networks, overnemen. De netwerkleverancier noemt het afstoten van die activiteiten een goede manier om zich op kerncompetenties zoals telecommunicatie-infrastructuur te richten. Tegen het eind van 2008 wil het bedrijf 2 miljard euro aan synergieën realiseren.

De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2008 afgerond. Nokia Siemens Networks zal het OTN-team van ongeveer tachtig medewerkers overdragen aan een nieuw op te richten bedrijf met GIMV als meerderheidsaandeelhouder. De directie en werknemers van OTN krijgen de mogelijkheid om die nieuw op te richten vennootschap vorm te geven. De geplande overdracht omvat sleutelfuncties in productie, verkoop, technische ondersteuning, financiën en product- en programmanagement.

De eerste prioriteit voor GIMV is om een soepele overgang voor OTN te realiseren. "We zullen alle bestaande klant-en leveranciersverplichtingen van OTN honoreren," zegt Bart Diels, Investment Director van GIMV. Hij hoopt zo bestaande klantrelaties in stand te houden en meer mogelijkheden te creëren voor toekomstige groei. Samen met de directie en de medewerkers van OTN, zegt GIMV het zelfstandig bedrijf te willen "laten groeien door te investeren in de productportefeuille, de verkoop en distributie meer armslag te geven en de ontbrekende schakels in de ondersteunende functies op te vullen." De Vlaamse investeerders verwachten in de toekomst te groeien door nog meer overnames.

Nokia Siemens Networks blijft OTN-producten verkopen via rechtstreekse kanalen en zijn netwerk van Value Added Reseller. Een grote klant van de OTN-divisie van Nokia Siemens Networks is het Rotterdamse openbaarvervoersbedrijf  RET.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2587880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Siemens
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×