Managed hosting door True

Intel wil prestatienummers op processoren

Intel overweegt zijn processoren te voorzien van een getal dat het prestatieniveau weergeeft. Dit nummer komt dan in plaats van de kloksnelheid.

De processorproducent wil dit als eerste doorvoeren voor zijn laptopchip Pentium-M. Dit moet beginnen met de volgende generatie, codenaam Dothan, van die energiezuinige chip voor laptops. Dothan komt waarschijnlijk in het tweede kwartaal dit jaar op de markt. Naar verluidt wil Intel zijn geplande nummersysteem later ook toepassen op zijn desktopprocessoren Pentium 4 en Celeron.
 
Marketing-gewijs is dit een forse koerswijziging voor Intel, die juist al jaren de kloksnelheid van zijn chips voorop stelt. De laatste tijd differentieert de processorfabrikant zijn producten door letters toe te voegen om Hyperthreading (HT), de nieuwe Prescott-processorkern (E) en andere verbeteringen aan te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De omvang van de cache, de bussnelheid, 32 of 64 bit zijn ook bepalende factoren. D.a. Apple computers met hun G5 processoren, "laag" mhz (ik meende 1,6 ghz) maar prestaties gelijk aan - , of beter dan Pentium 4 ghz.

Vertel mij nou eens wat het effectief productie verschil is tussen:
- prestatie niveau en
- klok snelheid,
van een processor, zijn die niet inherent aan elkaar?
M.a.w.: Waarom heeft dit zin?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.