Managed hosting door True

Stratus biedt fouttolerante Linux-server

 

Stratus lanceert de eerste server in een nieuwe reeks fouttolerante machines die het open source besturingssysteem Linux draaien. De serverspecialist voert ook Windows 2000 en 2003.

Stratus wil een complete reeks Linux-servers uitbrengen. Deze machines nieuwe gebruiken een versterkte uitvoering van kernel 2.4.18 en niet de zwaardere, voor multiprocessormachines verbeterde versie 2.6. De processoren zijn Intels 32-bit Xeon-chips met een kloksnelheid van 2,4 GHz.
 
Het nu onthulde eerste model, T30, heeft twee logische processoren, wat dus neerkomt op vier daadwerkelijke chips. Later komt Stratus met krachtigere modellen. Die zullen dan qua hardware lijken op de ft6000-server die Windows draait op vier logische 2,8 GHz Xeon-processoren.
 
De leverancier heeft reeds een eerste klant voor zijn fouttolerante Linux-server onthult: LG Electronics. Die Koreaanse elektronicaproducent maakt onder meer telecomapparatuur. Naar verluidt komt LG met een switch-toepassing op basis van de nieuwe Stratus-servers die het dan samen met Korea Telecom in de markt zet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×