Managed hosting door True

Minder verlies voor Palm One in Europa

 

Palm One beperkte het verlies in Europa mede dankzij het success van de Treo 600 smartphone. Het nettoverlies bedroeg in Europa in het derde kwartaal, dat eindigde op 28 februari, 9,3 miljoen dollar.

In hetzelfde kwartaal vorig jaar zag Palm One het verlies nog oplopen tot 165,7 miljoen dollar. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 23 procent naar 242,5 miljoen dollar, vergeleken met 197,9 miljoen dollar vorig jaar.
 
De leverancier dankt de positieve resultaten aan het succes van de Treo 600, een combinatie van handheld computer en mobiele telefoon. Volgens Gartner zijn de verkopen van smartphones gestegen ten koste van goedkope pda's, waarvan het aantal verkochte eenheden vorig jaar met 5,3 procent daalde.
 
In het huidige vierde kwartaal verwacht Palm One het break-evenpunt te bereiken op een omzet van 245 miljoen dollar. Wanneer eenmalige kosten voor een reorganisatie en amortisatiekosten niet worden meegerekend in het resultaat over het derde kwartaal zou de onderneming in deze periode 614.000 dollar winst hebben gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×