Managed hosting door True

IBM verwarmt zwembad met datacentrum

Een nieuw datacentrum van IBM, dat binnenkort in het Zwitserse Zürich verrijst, gaat zijn overtollige warmte inzetten voor de verwarming van een openbaar zwembad.

IBM gaat met een nieuw datacentrum in een voormalige militaire bunker een openbaar zwembad verwarmen. Het is de eerste keer dat IBM een datacentrum inzet voor milieuvriendelijke verwarming.

Het project in Zurich valt onder Project Big Green van IBM. Dit initiatief omvat energiezuinige IBM-producten en diensten. Daarnaast helpt IBM de energie terug te brengen bij Datacentra. Met een simpel plan van 5 stappen kan tot 42 procent aan energie worden bespaard.

Verwacht wordt dat het datacentrum bij volledige capaciteit, 2.800 megawatt aan warmte levert, wat in andere gevallen niet zou worden gebruikt. Die energie is genoeg om tachtig huishoudens te voorzien van verwarming en warm water.

IBM leverde het datacentrum voor het Zwitserse ict-bedrijf GIB-Services. Verwacht wordt dat het project over een paar maanden zorgt voor een comfortabele temperatuur van het zwemwater.

Het is theoretisch mogelijk om tot 90 procent van de elektriciteit van het datacentrum te hergebruiken. Hiermee wordt 130 ton CO2 bespaard, gelijk aan de uitstoot van een auto die meer dan 800.000 kilometer rijdt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig initiatief. Er kan niet genoeg gedaan worden om het milieu te sparen vind ik. In Eindhoven wordt zo een deel van het winkelcentrum in de stad verwarmt door restwarmte van de industrie�n van Philips.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.