Managed hosting door True

Zakelijk glasvezel voor veertien Nederlandse gemeenten

 

KPN neemt deel aan het initiatief BreedNet. Dit initiatief moet ondernemers in veertien Nederlandse gemeenten een goedkope toegang bieden tot een zakelijk glasvezelnetwerk. Het gaat om gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Bedrijven en instellingen in veertien gemeenten in Noord-Holland kunnen zich binnenkort aansluiten op het glasvezelnetwerk van BreedNet. KPN neemt deel aan het project BreedNet. Verwacht wordt dat Multikabel, Casema, @Work en UNET binnen enkele weken volgen.

BreedNet wil een glasvezel betaalbaar aanbieden aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en maatschappelijke instellingen. Zo hoopt BreedNet dat de bedrijven meer gebruik maken van de innovatieve mogelijkheden van glasvezel. Een BreedNet-aansluiting gaat rond de 250 euro per maand kosten, staat op de website van het initiatief.

Maatschappelijk belang

Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, vindt BreedNet van groot economisch en maatschappelijk belang. "De toegankelijkheid is voor mij heel belangrijk. Iedereen kan nu via BreedNet zijn diensten aanbieden en afnemen. Bedrijven kunnen hun markt flink vergroten door diensten aan te bieden via het netwerk. Met BreedNet krijgt de economische structuur een duurzame versterking."

Het is niet bekend hoeveel KPN in het initiatief investeert. Van het Ministerie van Economische Zaken, de gemeenten en provincies heeft BreedNet al geld gekregen. In totaal is er 3,5 miljoen euro beschikbaar, schrijft het ANP.

Het gaat om de gemeenten: Aalsmeer, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Lelystad, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Zaanstad.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2458166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.