Managed hosting door True

Product: LANDesk Management Suite 8.8

LANDesk Software levert LANDesk Management Suite 8.8. De nieuwe versie van dit netwerkbeveiliging- en beheerpakket biedt extra mogelijkheden voor softwaredistributie, alarmering en rapportages. Nieuw is ook de mogelijkheid voor het monitoren van softwarelicenties. En omdat het aantal Apple-systemen in bedrijven toeneemt, is ook het beheer van Macs in het netwerk mogelijk gemaakt.

LANDesk Software komt met de versie 8.8 van zijn netwerkbeveiliging- en beheerpakket LANDesk Management Suite. "Versie 8.8 verbetert de automatisering van de softwaredistributie", zegt business line director Coby Gurr van LANDesk Software. "Kenmerken als de mogelijkheid om verschillende pakketten in een beleid aan te bieden, een lokale scheduler en een software deployment portal zijn ontwikkeld om it-managers te helpen bij een efficiënter beheer van softwaredistributie."

Versie 8.8 bevat een nieuwe rapportagetool die de besparingen op it-activiteiten bijhoudt. Gurr: "Bedrijven vragen ons regelmatig naar tools die kostenbesparingen kunnen illustreren en inzicht geven in de return on investment. Deze nieuwe versie van LANDesk Management Suite biedt real-time analyses van activiteiten als softwaredistributie en de inzet van antivirus, antispyware, patches en meer."

Softwarelicenties

De nieuwe versie van LANDesk Management Suite voorziet ook in het monitoren van softwarelicenties. Zo kunnen beheerders het starten van applicaties op bepaalde groepen machines tegenhouden. Dankzij extra provisioning-mogelijkheden (met verbeterde Windows Vista-ondersteuning) kunnen gebruikers verder systemen en servers met één enkele taak installeren en configureren. De suite omvat meer dan honderd provisioning-templates die toegang geven tot hardwareconfiguraties zoals geadviseerd door de leverancier.

Met het oog op de groei van het aantal Apple-systemen in bedrijven biedt de nieuwe versie van de suite ook betere mogelijkheden voor het beheer van Macs. "We zien een sterke groei in heterogene pc- en Mac-omgevingen. Ons pakket helpt it-afdelingen parallelle support- en beheerinfrastructuren te voorkomen", zegt regional manager Benelux Rob Tinnemans van LANDesk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.