Managed hosting door True

Google werkt mee aan onderzeese internetkabel

 

De wereldwijde infrastructuur van het internet staat volgens sommigen onder druk. Telecombedrijven leggen nieuwe backbone-verbindingen, inclusief onderzeese glasvezelkabels die de continenten verbinden. Google doet ook mee.

Zoekmachine Google heeft zich gevoegd bij een consortium van telecombedrijven dat een nieuwe onderzeese internetkabel aanlegt tussen de Verenigde Staten en Japan. De glasvezelkabel moet een afstand van 10.000 kilometer overbruggen en de aanleg zal in totaal 300 miljoen dollar kosten.

Het - letterlijke - uitrollen van de kabel wordt verzorgd door het Japanse ict-bedrijf NEC en Tyco Telecommunications. De kabel moet in het eerste kwartaal van 2010 klaar zijn voor gebruik. Het verbindt dan Los Angeles met Tokio, maar vertakt ook naar andere punten op de kusten van beide landen. Dit is een voorzorgsmaatregel tegen kabelbreuken, zoals die laatst al het Midden-Oosten offline haalden.

De hoeveelheid dataverkeer tussen de Verenigde Staten en het economisch snelgroeiende Azië maakt nu al een flinke groeispurt door. Tussen midden 2006 en midden 2007 nam het dataverkeer via de Stille Oceaan al 41 procent toe.

Het consortium, genaamd Unity, omvat naast Google de telecomleveranciers Singapore Telecommunications, Pacnet, Bharti Airtel, Global Transit en KDDI Corp.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2363852). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×