Managed hosting door True

ICT zonder grenzen

Viafrica viert 10-jarig jubileum met Computable

 

Tienjarig jubileum Viafrica

Viafrica-oprichter en -directeur Joost Dam vertelt over zijn ervaringen in Afrika.

Nederlandse ict-hulporganisatie Viafrica bestaat tien jaar en vierde dit jubileum samen met Computable. In Amsterdam-Noord werd op 20 juni 2013 een debat gehouden over de toekomst van pc’s en tablets in Afrika. Daarnaast werd er gediscussieerd over verschillende andere stellingen over ict in Afrika.

Sinds 2010 is er een nauwe samenwerking tussen Computable en Viafrica. Zo heeft de ict-vaktitel de rubriek ‘ICT zonder grenzen’ op de website waarin het werk van Viafrica aan bod komt, er Nederlandse ict’ers gezocht worden voor vrijwillig werk in Afrika en waarin er verslag gedaan wordt van deze werkzaamheden. ‘Het is mij duidelijk geworden dat de mogelijkheid tot computervaardigheden in belangrijke mate bepalend is voor de toekomst van de Afrikaanse kinderen’, zegt Computable-hoofdredacteur Johannes van Bentum. ‘Ik ben blij dat Computable via zijn community daaraan op een bescheiden manier kan bijdragen.’

Naast het tienjarig jubileum van Viafrica, is het ook een feestjaar voor Computable. Later dit jaar bestaat deze Nederlandse ict-vaktitel 45 jaar. Deze mijlpaal wordt opgeluisterd met een boek over de historie van Computable.

Debat

Tijdens het tienjarig jubileum van Viafrica vond er ook een debat plaats over de inzet van ict in Afrika. Lees ook het verslag hiervan: ‘Afrika is beter af met tablets dan met PC’s’.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4755544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×