Managed hosting door True

Microsoft voegt intelligente opties toe aan live events

 

BI

In aanloop naar de jaarlijkse partnerconferentie Microsoft Inspire, die van 15 tot en met 19 juli in Las Vegas plaatsvindt, heeft de softwareontwikkelaar alvast een tipje van de sluier opgelicht en aankondigingen gedaan op het gebied van onder meer Azure, Workplace Analystics en de toevoeging van intelligente evenementen opties in Microsoft 365.

Zowel Microsoft Stream, Microsoft Teams als Yammer lenen zich voor het maken van live on-demand evenementen met high-definition video, interactieve discussies en diensten die draaien op kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) om de ervaring verder te verbeteren. Deelnemers kunnen tijdens een evenement in hun eigen taal deelnemen aan discussies met andere deelnemers. Ook in de video on-demand zijn intelligente opties ingebouwd, zoals gezichtsopsporing in de tijdlijn van de spreker om vrij eenvoudig naar een bepaalde spreker in de opname te 'springen' en zorgt innovatieve spraaksoftware voor een tekstuele vertaling van het geheel.

Snelste data warhouse in de cloud

Ook zijn er innovaties op het gebied van Azure SQL Warehouse, een op de cloud gebaseerde enterprise data warehouse voor het opslaan van grote bestanden. Met de introductie van Azure SQL Database Managed Instance is er een geoptimaliseerde functie toegevoegd, die door directe integratie in SQL Server Engine er volgens Microsoft meteen ook de snelste data warehouse in de cloud van maakt.

Workplace Analytics

Met het uitrollen van het nieuwe Workplace Analytics wil Microsoft gebruikers helpen efficiënter te vergaderen, geconcentreerder te werken en beter rekening te houden met elkaars werk-privébalans. De oplossing gebruikt gegevens uit het dagelijks werk in Office 365 om zo samenwerkingspatronen te identificeren die van invloed zijn op productiviteit en effectiviteit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6407656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.