Managed hosting door True

Testbirds krijgt extra geld en maakt hub van Amsterdam

Andrew Maat is aangesteld als directeur International Markets

 

Groeikapitaal

Softwaretestprovider Testbirds krijgt een investering van zeven miljoen euro van Wachstumfonds Bayern, dat wordt beheerd door Bayern Kapital, en BayBG. Dit is de vierde investeringsronde die de van oorsprong Duitse testspecialist succesvol heeft afgerond. Het Amsterdamse kantoor van Testbirds wordt de centrale hub voor internationale business; Andrew Maat krijgt de leiding ove rhet internationale team.

Naast de nieuwe investeerders hebben ook Seventure Partners, Falk Strascheg Holding en Btov, die eerder in Testbirds stapten, meegedaan aan de nieuwe kapitaalronde. Het geld wordt ingezet voor de ontwikkeling van testinnovaties en om de internationale groei voort te zetten – met daarin een hoofdrol voor het Amsterdamse kantoor. Dat wordt de centrale hub voor internationale business. Andrew Maat, eerder countrymanager Benelux, is aangesteld als directeur International Markets.

‘Het is mooi om te zien hoe het afgelopen jaar de business is gegroeid voor het Benelux-team’, zegt Maat. ‘Die aanpak stemde de oprichters gelukkig en inmiddels is er een internationaal team waarmee we vanuit Amsterdam onze wereldwijde klanten bedienen. De nieuwe investering is een mooie impuls voor zowel de business als het team.’

Testbirds werd opgericht in 2011 door Philipp Benkler, Georg Hansbauer en Markus Steinhauser. Inmiddels heeft Testbirds honderd werknemers, met kantoren in München en Amsterdam en vertegenwoordiging in Londen en Stockholm. Tot de klanten behoren onder meer Deutsche Telekom, Audi en Landal GreenParks.

Meer dan driehonderdduizend geregistreerde testers verspreid over 193 landen maken van Testbirds tot een van de grootere spelers op het gebied van crowdtesting. Klanten kunnen uit dat aanbod een doelgroep samenstellen door te kiezen uit ruim zestig demografische kenmerken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6383599). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.