Managed hosting door True

Meer omzet en winst voor softwaregigant Oracle

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Het Amerikaanse softwarehuis Oracle heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet en winst geboekt. Wel stelde met name de groei in clouddiensten de analisten teleur.

Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar steeg de totale omzet van Oracle met zes procent naar 9,6 miljard dollar. Onder de streep hield het bedrijf 2,2 miljard dollar over, een stijging met tien procent.

De totale omzet uit de cloud steeg met 44 procent  tot 1,52 miljard dollar. Software-as-a-Service was goed voor 1,1 miljard, Platform-as-a-Service bracht 396 miljoen dollar binnen. Volgens Oracle zit er ook nog rek op die cijfers: het bedrijf verwacht dat de cloud de komende kwartalen almaar belangrijker zal worden voor zijn omzet.

Daarmee zet de cloud-divisie van Oracle flinke groeicijfers neer, maar analisten hadden toch meer verwacht. Ook de groeiprojecties voor de toekomst waren volgens de financiële experts niet ambitieus genoeg. Het aandeel daalde nabeurs dan ook met meer dan zeven procent.

Oracle voelt in het cloud-segment de hete adem van onder meer Microsoft en Amazon in de nek en zet alle zeilen bij om in deze race relevant te blijven. Onder meer de overname van de online ERP-bouwer Netsuite eind vorig jaar, voor negen miljard, draagt daar toe bij.

‘Ze zijn laat in de hele cloud-strijd’, zegt analist Patrick Walravens van JMP Securities tegen het persagentschap Bloomberg. ‘Een heleboel mensen hebben al een oplossing waar ze tevreden mee zijn. De vraag is dus: wat kan Oracle nog bieden?’.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6264864). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×