Managed hosting door True

Navigatiespecialist Here neemt ATS over

Zelfrijdende auto

Here, de voormalige kaartendivisie van Nokia die in 2015 werd overgenomen door een consortium van Audi, BMW en Daimler, heeft de Duitse ontwikkelaar Advanced Telematic Systems (ATS) gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het draadloos updaten van software, zogenaamde over-the-air of ota-updates.

De strategische overname van het Berlijnse Advanced Telematic Systems (ATS) moet Here een sterkere positie geven, zeker nu de komst van autonome auto’s over enkele jaren zo goed als zeker is. Over-the-air (ota)-technologie is immers essentieel om het volle potentieel te benutten van autonome voertuigen die met het internet zijn verbonden. De technologie stelt de automobielindustrie in staat om data, software en firmware op een veilige, kostenefficiënte en schaalbare manier naar auto’s te sturen. De markt heeft tot 2022 een geschatte waarde van drie miljard euro.

ATS verstuurd zijn ota-updates via Uptane, een beveiligd netwerk van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Dat moet de software beschermen tegen aanvallen van cybercriminelen.

Here (dat kaartgegevens levert aan honderd miljoen wagens) zal de ota-technologie van ATS verder ontwikkelen en verder als standalone-product aanbieden binnen zijn autoportfolio. Bovendien gaat het bedrijf de technologie toepassen op andere bedrijfsactiviteiten. In de toekomst zou deze bijvoorbeeld ook veilige kaart- en software-updates voor drones en andere met internet verbonden apparaten kunnen ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.