Managed hosting door True

Red Hat neemt Permabit-technologie over

 

Linux-specialist Red Hat heeft de technologie en activa overgenomen van Permabit, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in datacompressie. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Met de technologie van Permabit kan Red Hat data-deduplicatie- en compressiemogelijkheden opnemen in Red Hat Enterprise Linux. Deze zullen ook de mogelijkheden van Red Hats hybride cloud- en opslagtechnologie verbeteren, waaronder het Red Hat OpenStack Platform, het Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Storage. Het bedrijf is verder van plan de technologie van Permabit opensource te maken.

Permabit werd in 2000 opgericht in Cambridge, Massachusetts. Huidig ceo Tom Cook is sinds 2005 werkzaam in het bedrijf. Hij was voorheen topman van Curl Corporation. Het belangrijkste product van het bedrijf (Albireo) is een virtual data optimizer voor datacenters, opslag-oem’s en en cloudmanagers. Van het product wordt ook een software development kit (sdk) aangeboden.

Red Hat zegt dat de overname geen invloed zal hebben op zijn cijfers voor het tweede kwartaal. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6173211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.