Managed hosting door True

Startersklimaat voor it-bedrijven moet verbeteren

 

Met het actieprogramma Technostarters wil staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip het Starters het startersklimaat voor technologiebedrijven verbeteren. Dartoe kent het programma onder meer een subsidieregeling voor beginnende ondernemers die een technische innovatie op de markt willen brengen.

De subsidieregeling Kennis Exploitatie (SKE) is eind vorige maand officieel opengesteld voor aanvragen. De regeling heeft als doel dat technostarters van binnen en buiten kennisinstellingen wetenschappelijke kennis sneller benutten.
 
Per jaar vinden er zo'n honderd spin-offs plaats vanuit universiteiten en onderzoeksinstellingen. Met dit aantal blijft Nederland 30 tot 40 procent achter bij landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en de Verenigde Staten. Dat moet veranderen, vindt het ministerie. In Nederland moet het gewoon worden dat onderzoekers en (bèta)studenten een eigen bedrijf beginnen. Daarnaast moet het voor kennisinstellingen en bedrijven vanzelfsprekend worden om technostarters te stimuleren.
 
Lees meer over het actieprogramma Technostarters in de Computable van 5 november 2004.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/398058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×