Managed hosting door True

Eerste kwartaal nieuwe boekjaar Sun veelbelovend

 

Sun heeft zich in het eerste kwartaal van het boekjaar 2005, eindigend op 26 september 2004, verbeterd ten opzichte van een jaar eerder. De omzet nam met 3,6 procent toe tot 2,63 miljard dollar.

Van winst was echter nog geen sprake. De onderneming moet voor dit kwartaal genoegen nemen met een verlies van 174 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van eenmalige kosten met betrekking tot reorganisaties (108 miljoen) en een schikking met Kodak inzake een patentdispuut (82 miljoen). Zonder deze bijzondere lasten en baten zou het resultaat zijn uitgekomen op een netto winst van 13 miljoen dollar.
 
"Ons eerste kwartaal is traditioneel het lastigst, maar we hebben dit kwartaal sterk geopereerd", aldus Scott McNealy, ceo van Sun Microsystems. "Volgend op een sterk laatste kwartaal van vorig jaar, hebben we nu twee achtereenvolgende kwartalen met groeiende omzet. Daarnaast zijn we weer duidelijk in de aanval met een geheel vernieuwde productlijn, het resultaat van onze onverminderde inspanningen in onderzoek en ontwikkeling. In november introduceren we Solaris 10, misschien wel ons beste nieuwe product van de laatste tien jaar. We verwachten succes te hebben op zowel het Sparc- als het AMD Opteron-platform."
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/387225). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Sun
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×