Managed hosting door True

Reaal ontwikkelt met Unisys en Microsoft

 

Reaal Verzekeringen heeft voor zijn softwareontwikkeling een meerjarige strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Unisys en Microsoft. Het contract loopt tot 1 januari 2007.

Reaal gaat volgens Cor van den Bos, voorzitter van de hoofddirectie van de verzekeraar, de komende drie jaar 40 tot 50 miljoen investeren in software-ontwikkeling. Het bedrijf gaat allereerst een ontwikkelstraat inrichten, omgeven door het nodige veranderingsmanagement. "In 2005 wordt dan de eerste applicatie gebouwd, een hypotheeksysteem, gevolgd door de backoffice-applicatie voor de schadeafdeling. Maar het infrastructurele deel wordt dit jaar afgerond", aldus Nico Jongerius, it-directeur van Reaal.
 
De verzekeraar heeft zelf het initiatief genomen voor de samenwerking. De verzekeraar is al bijna twintig jaar klant van Unisys en constateerde dat de 'huisleverancier' een gestage ontwikkeling richting Microsoft-software doormaakt. "Dat viel goed bij ons. We zijn zelf al jarenlang gebruiker van hun software voor ons front-end en voor de internettoepassingen. Binnenkort kunnen we op Unisys- en Microsoft-applicaties gaan bouwen vanuit een uniforme ontwikkelomgeving", aldus Jongerius.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 3 september 2004.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/356658). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×