Managed hosting door True

Programmeur beticht Apple van diefstal

 

Steve Jobs claimt met de nieuwe versie van Mac OS X (versie 10.4, codenaam 'Tiger') jaren voor te liggen op Microsofts Longhorn. Een onafhankelijke programmeur zegt dat een onderdeel van de nieuwe OS X van zijn hand komt en dus is gestolen.

Tiger bevat een groot aantal nieuwe functies, zo'n 150 stuks. De opvallendste is Spotlight. Apple claimt hiermee "een revolutionaire manier om razendsnel te zoeken naar elk bestand, document of ander type informatie, ongeacht het programma waarin het is gemaakt". Ook smaakmakend is Safari RSS. Deze vernieuwde browser geeft rechtstreeks toegang tot rss-informatie.
 
Het nieuwe onderdeel Dashboard is echter bij Arlo Rose in het verkeerde keelgat geschoten. Hij meent dat deze "verbluffende methode voor toegang tot een reeks nieuwe, aanvullende 'widgets' (besturingselementen)", aldus Apple, van hem is gestolen. Het door Rose ontwikkelde programma Konfabulator doet namelijk precies hetzelfde, dat volgens hem precies hetzelfde doet als Dashboard. "Microsoft wordt er altijd van beticht ideeën van Apple te stelen, kijk maar naar de grafische interface van Windows. Apple is echter geen haar beter. Dat jat alleen niet van concurrenten, maar van kleine zelfstandige ontwikkelaars", stelt een woedende Rose.
 
Apple zegt van niets te weten. "Dit is niet van hem. Wat wij hebben ontwikkeld is puur van ons", aldus Phil Schiller, vice-president van Apple, tegenover CNet. Rose laat het er echter niet bij zitten. Op zijn eigen website kunnen geïnteresseerden zijn programma Konfabulator downloaden. Er staat nu echter bij:"Cupertino (Apple), zet jullie kopieermachines maar aan!"
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/306388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×