Managed hosting door True

Brazilië acht Microsoft niet schuldig

 

De overheid van Brazilië acht Microsoft niet schuldig aan antitrust-gedrag. Dit liet de regering van dat Zuid-Amerikaanse land vorige week weten. Daarmee sluit het een onderzoek van zes jaar af naar de bedrijfspraktijken van de Amerikaanse softwareproducent.

Dit onderzoek kwam voort uit een aanklacht uit 1998 van de Braziliaanse applicatieleverancier Paiva Piovesan. Dat bedrijf maakt een boekhoudpakket en claimt dat Microsoft op oneerlijke wijze concurreert.
 
Overigens omarmt de regering van Brazilië sinds eind vorig jaar in toenemende mate Linux. Zo migreert het 300.000 overheidscomputers van Windows naar dat open source besturingssysteem. President Luiz da Silva heeft een actief open source-beleid voor de publieke sector in zijn land. Microsoft-directeur Brazilië Emilio Umeoka ontkent dat dit zijn bedrijf omzet kost. Hij stelt dat het land zichzelf hiermee een achterstand van zo'n tien jaar aandoet. "Dit is niet de manier om een ontwikkelbasis op te zetten die tot export kan leiden; er zijn immers geen inkomsten uit iets dat gratis is", meent de topman.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/300706). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×