Managed hosting door True

KPN boekt 375 miljoen euro winst

 

KPN heeft in het eerste kwartaal een winst van 375 miljoen euro geboekt. Dat is minder dan de 770 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar, maar het resultaat was toen beter door 672 miljoen aan boekwinsten.

De onderneming behaalde een bedrijfsresultaat van 661 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog ruim 1,2 miljard euro door onder meer de verkoop van de telefoongidsactiviteiten. Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer sprak van een "succesvol kwartaal". Hij ziet de rest van dit jaar "met vertrouwen tegemoet".

 

Bij de divisie mobiele telefonie steeg de omzet met 6,9 procent tot ruim 1,1 miljard euro. De toename was te danken aan de prestaties van de Duitse dochter E-Plus.


Bij de divisie vaste telefonie, die het opnieuw moeilijk had, kwam door de eerdergenoemde lagere tarieven 68 miljoen euro minder binnen. De omzet daalde met 3,5 procent tot 1,4 miljard euro. Binnen de divisie bleef snel internet via een adsl-verbinding wel een succesnummer. Het aantal adsl-klanten verdubbelde tot 913.000.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/282595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×