Managed hosting door True

Kwartaalwinst Intel bijna verdubbeld

 

Halfgeleiderontwikkelaar en -producent Intel boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,7 miljard dollar. Dit resultaat ligt 89 procent boven het niveau van de winst in de eerste drie maanden van 2003.

De omzetgroei ligt aanmerkelijk lager dan de winsttoename. Intel boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 8,1 miljard dollar, 20 procent meer, vergeleken met de omzet van 6,75 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.
 
De chipproducent kan tevreden zijn met deze cijfers, ook al liggen ze iets lager dan de verwachtingen van de Wall Street-analisten, die een omzet hadden voorspeld van 8,16 miljard dollar. "Vooral de mobiele technologie en de serverprocessoren deden het wereldwijd en dus ook in de Europa, het Midden-Oosten en Afrika erg goed in het afgelopen kwartaal", zegt Christian Morales, Intels general manager Emea.
 
Hij durft nog niet te spreken over een algemeen economisch herstel, maar er zijn volgens hem wel al "positieve signalen" dat het stilaan beter gaat. "Uit onze verkoopcijfers blijkt duidelijk dat bedrijven weer grotere budgetten vrijmaken voor investeringen in it", zegt Morales. Voor het lopende tweede kwartaal verwacht Intel een omzet van 7,6 tot 8,2 miljard dollar.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/272476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×