Managed hosting door True

Gebruik BSN per 1 juni 2009 verplicht

Prinsjesdag 2008

 

Zorg

Het gebruik van het burgerservicenummer (BSN) wordt per 1 juni 2009 verplicht. Dit is nodig door de invoering van het elektronisch patientendossier (epd).

Op 1 juni 2009 wordt het gebruik van het burgerservicenummer in de zorg verplicht voor zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars. Dit is nodig met het oog op de invoering van het elektronisch patientendossier.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) kondigt dat aan in zijn begroting. Onlangs ging de Eerste Kamer akkoord met de invoering van het burgerservicenummer. Zo'n nummer versoepelt de uitwisseling van gegevens tussen artsen, verzekeraars en instellingen die zorg toewijzen.

Komend jaar worden huisartsen, apotheken en ziekenhuizen aangesloten op het landelijk schakelpunt. Dit schakelpunt regelt de uitwisseling van informatie over patiënten, het elektronisch patiëntendossier en zorgverleners.

Informatie delen

Eerder deze maand zei minister Klink dat zorgverleners vanaf 1 september 2009 informatie over patiënten met elkaar moeten delen. Dan dienen alle betrokken partijen zijn aangesloten op het elektronisch patiëntendossier. Een wetsvoorstel hiertoe gaat binnenkort naar de Tweede Kamer. De bewindsman komt daarbij tegemoet aan de kritiek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het CBP vond dat de toegang tot de medische dossiers te ruim was geregeld.   

Voor de versterking van innovatie in de zorg is het Zorginnovatieplatform ingesteld. Deskundigen uit de sector, het bedrijfsleven en de wetenschap werken daarin samen op gebied van o.a. e-health en automatisering.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2706519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×