Managed hosting door True

Microsoft wil ontwikkelplatform voor rfid

 

Softwarereus Microsoft wil samen met een aantal bedrijven een ontwikkelplatform vormen voor rfid-toepassingen. Bedoeling is dat partijen deze week voor het eerst bij elkaar komen.

Bedrijven die zich bij de software-alliantie van Microsoft hebben aangesloten zijn Accenture, Globeranger, Highjump Software, Intermec Technologies, Manhattan Associates and Provia Software, melden Amerikaanse media.

Voor rfid-toepassingen wil Microsoft waarschijnlijk Windows CE, SQL Server en Biztalk Server gaan gebruiken, terwijl Visual Studio bijvoorbeeld gebruikt kan worden door softwarebedrijven zoals Globeranger om rfid-applicaties te kunnen ontwikkelen.

Met deze alliantie wil Microsoft laten zien dat het rekening houdt met zijn klanten en dat het samen met partners bereid is na te denken over rfid-toepassingen, zegt Javed Sikander, binnen Microsoft verantwoordelijk voor rfid-vraagstukken.

Het doel van de gelegenheidsformatie is niet om producten aan eindgebruikers te bieden, aldus John Koenings, de hoogste man van Globeranger. Dat bedrijf maakt rfid-applicaties met behulp van de .NET software van Microsoft en gebruikt daarbij ook Visual Studio. Op de bijeenkomst deze week wordt vooral gekeken naar integratie-mogelijkheden van software en naar architectonische vraagstukken.

Niet alleen Microsoft is bezig met rfid. Ook Oracle werkt er hard aan. Vorige week werd door deze software-ontwikkelaareen hele nieuwe reeks van rfid toepassingen aangekondigd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/269851). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.