Managed hosting door True

Verwaayen wordt CEO van Alcatel-Lucent

 

De Nederlander Ben Verwaayen neemt per direct het roer over bij Alcatel-Lucent. De oud-topman van BT vervangt Pat Russo, die door aanhoudende verliezen moet opstappen.

De Nederlander Ben Verwaayen is per direct de nieuwe algemeen directeur van Alcatel-Lucent. Hij wordt ook lid van de raad van bestuur. Door zijn benoeming kan de huidige directeur van Frans-Amerikaanse leverancier van telecom- en netwerkapparatuur Alcatel-Lucent, Pat Russo, terugtreden. Daartoe was eind juli al besloten.

'Beste buitenlandse chef'

Verwaayen stond in 1997 al aan het hoofd van Lucent Technologies, het telecombedrijf dat in 2006 werd ondergebracht bij branchegenoot Alcatel. In januari 2002 stapte hij over naar BT, waar hij uiteindelijk als ceo de scepter zwaaide tot juni 2008. Nadat hij besloot om die functie neer te leggen, werd hij vaak genoemd als mogelijke opvolger van Russo.

De Nederlander wordt in het Verenigd Koninkrijk nog altijd gezien als één van de beste buitenlandse chefs die het land ooit herbergde. BT's president-commissaris Sir Mike Rake roemde zijn moed en leiderschap en diens heldere strategie en ambitie om van BT behalve in eigen land ook mondiaal een belangrijke speler te maken. Begin 2008 is Verwaayen door de Britse Koningin Elizabeth geridderd tot 'Honorary Knight Commander of the Order of the British Empire'.

Kwartaalverliezen

Eind juli 2008 maakte Alcatel-Lucent bekend dat algemeen directeur Pat Russo en bestuursvoorzitter Serge Tchuruk het veld moesten ruimen. Daartoe besloot het Frans-Amerikaanse bedrijf na publicatie van het zesde opeenvolgende kwartaalverlies. Tchuruk vertrekt uiterlijk 1 oktober 2008 en Russo mocht blijven tot een opvolger is gevonden.

De Fransman Philippe Camus is per 1 oktober 2008 benoemd als president-commissaris bij Alcatel-Lucent. Hij was voorheen mede-ceo van het Europese luchtvaart-, ruimtevaart- en defensieconsortium EADS.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2690711). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.