Managed hosting door True

Mislukte BAS-aankoop kost Ordina 7 ton

 

Euro

Automatiseerder Ordina schrijft 700.000 euro 'advieskosten' af, geld dat werd gebruikt ter voorbereiding op een overname van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Applications Services (BAS). Uiteindelijk viste de automatiseerder achter het net.

Ordina investeerde zevenhonderdduizend euro in zijn poging het bedrijfsonderdeel Business Applications Services (BAS) van Getronics over te nemen. De ict-dienstverlener viste echter achter het net en schrijft de ‘advieskosten' dus af. Dat blijkt uit Ordina's halfjaarverslag dat op 19 augustus werd gepresenteerd.

Mede door deze afschrijving bleef de brutowinst in het eerste halfjaar van 2008 steken op 25,4 miljoen euro, anderhalf procent minder dan een jaar eerder. Een andere oorzaak voor de achterblijvende brutowinst is volgens de automatiseerder het toenemend aantal langdurige en intensieve offertetrajecten voor grote, vaak meerjarige opdrachten. Ook de kosten van de opstart en uitvoering van enkele grote meerjarige opdrachten en het toenemende gebruik van inhuurkrachten op projecten, drukken de winst.

Capgemini

Op vrijdag 25 juli werd bekend dat niet Ordina, maar branchegenoot Capgemini het bedrijfsonderdeel Business Applications Services van Getronics overneemt. Beide bedrijven hadden al langere tijd hun interesse uitgesproken. Capgemini betaalt 255 miljoen euro en wordt daarmee eigenaar van vier van de vijf BAS-divisies. De vijfde divisie, Business Solutions (BS), blijft buiten de deal, omdat Capgemini daar niet in was geïnteresseerd. BS wordt waarschijnlijk in het najaar van 2008 separaat verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2678650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Misschien kan Ordina dat vijfde stukje nog overnemen???

Vacatures bij Ordina
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×