Managed hosting door True

EDS groeit in Europa, Midden-Oosten en Afrika

 

EDS sloot het afgelopen kwartaal meer contracten af dan een jaar geleden. Vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide het aantal contracten sterk. Het bedrijf boekte een omzet van 5,62 miljard dollar.

Ict-dienstverlener EDS sloot het tweede kwartaal van dit jaar 27 procent meer contracten dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De waarde van deze contracten lag op 5,4 miljard dollar. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was de waarde van de nieuwe contracten nog 4,3 miljard dollar.

Er werden vooral overeenkomsten gesloten in de overheidsector en in de financiële dienstverlening. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide het aantal afgesloten contracten sterk, met 57 procent.

Overname door HP

Het bedrijf boekte wereldwijd een omzet van 5,62 miljard dollar. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was de omzet nog 5,45 miljard dollar. De ict-dienstverlener maakt 160 miljoen dollar winst.

HP maakte in mei van dit jaar bekend EDS te willen kopen. De Amerikaanse overheid en de Europese Commissie hebben hun goedkeuring hier al aan gegeven. Donderdag 31 juli beslissen aandeelhouders van EDS of zij instemmen met het bod van 13,9 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2657789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×