Managed hosting door True

Cisco koopt Pure Networks voor 120 miljoen

 

Cisco koopt Pure Networks voor 120 miljoen dollar. Samen met Linksys moet Pure de consumentenmarkt gaan bedienen. Pure levert een complete thuisnetwerkoplossing.

Cisco neemt Pure Networks over. Het bedrijf haalt daarmee een complete thuisnetwerkoplossing binnen. De nieuwe aanwinst vormt een belangrijke aanvulling op het werk dat Linksys al verricht op dat gebied. De acquisitie, die Cisco 120 miljoen dollar gaat kosten, vormt een speerpunt voor zijn consumentenstrategie.

Het is nu nog lastig voor consumenten om al hun elektronische apparatuur op de pc en onderling aan te sluiten. Dat is wel nodig om optimaal gebruik te maken van onderlinge mogelijkheden en connectiviteitsdiensten. Een echt thuisnetwerk, dat gemakkelijk is op te zetten en te beheren, kan daar verandering in brengen. Voor it-dienstverleners ligt hier een kans: implementatie en beheer van thuisnetwerken is een nog grotendeels ontontgonnen marktgebied. Meer ervaren thuisgebruikers willen dat zelf snel en eenvoudig kunnen doen en daar spelen steeds meer fabrikanten op in.

Cisco-partner

Pure Networks is al Cisco-partner. Het levert software en gereedschappen waarmee Linksys Easy Link Advisor (LELA) wordt gemaakt, ook een thuisnetwerkoplossing. Cisco wil het bestaande LELA-platform verder ontwikkelen met Pure's technologie. De acquisitie én bestaande technologie vormen de basis voor nieuwe multimedia-applicaties, gereedschappen en mogelijkheden.

Cisco zal ongeveer 120 miljoen dollar betalen voor alle aandelen van Pure. Afhangend van een aantal zaken die nog geregeld moeten worden en afgesproken verwacht Cisco de transactie in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2009 af te ronden. Medewerkers van Pure Networks mogen in Seattle, VS blijven. Ze worden ondergebracht bij Linksys. Mike Pocock, Linksys senior vice president and general manager, krijgt de leiding over de nieuwe tak.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2652359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×