Managed hosting door True

ICT Automatisering bouwt systeem voor Delfland

 

Dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht bouwt voor 2,9 miljoen euro een systeem voor het beheren en visualiseren van het waterpeil binnen het waterschap Delfland. Het project loopt tot half april 2011. Vanaf mei 2009 verzorgt het bedrijf bovendien tien jaar lang het onderhoud en beheer van het systeem.

Dienstverlener ICT Automatisering heeft via een aanbestedingsprocedure een opdracht van 2,9 miljoen euro binnengehaald van het waterschap Delfland. Door de modernisering van de technische automatisering is Delfland beter in staat het waterpeil te handhaven en wateroverlast te voorkomen.

Het geautomatiseerde systeem bestaat uit vier onderdelen:

  • Ombouw van de bestaande gemalen en automatisering van de nieuw te bouwen gemalen door levering, plaatsing en implementatie van 221 nieuwe sturingsunits
  • Levering en aansluiting van 115 losse meetpunten
  • Ontwikkeling, levering en implementatie van een visualisatie- en besturingssysteem
  • Ontwikkeling en implementatie van een operationeel waterbeheer-database voor de opslag van gegevens uit het visualisatie- en besturingssysteem.

Delfland is het eerste waterschap dat het oppervlaktewatersysteem vergaand automatiseert.

ICT Procos

De aanleg en het beheer van het systeem worden uitgevoerd door ICT Procos, een dochteronderneming van ICT Automatisering-dochter ICT Solutions. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd. In de eerste fase worden het VBS, de OWB-database en de installatie van enkele meetpunten en sturingsunits gerealiseerd. In de tweede fase vanaf medio mei 2009 zullen de overige meetpunten en sturingsunits worden opgeleverd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2649729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Volgens mij zijn er al meerdere waterschappen die het oppervlaktewater "vergaand hebben geautomatiseerd". Zelf is waterschap Zeeuwse EIlanden ook druk bezig met deze ontwikkeling.

Het kan zijn dat Delfland als eerste waterschap dit doet met ICT Procos.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×