Managed hosting door True

Logica mikt op softwareklus Galileo

 

Logica aast op een aanbesteding van grote opdrachten voor Galileo, het Europese satellietnavigatieprogramma. Het bedrijf wil hoofdaannemer worden van het onderdeel System Support en beveiligingsoftware leveren. De opdrachten hebben een waarde van 250 miljoen euro.

Ict-dienstverlener Logica doet mee in de race voor een aantal grote softwareontwikkelopdrachten bij het Galileo-project. Dat is het Europese satellietnavigatiestelsel dat gebouwd wordt door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in samenwerking met de Europese Unie. De opdrachten waar Logica zich op richt, hebben een waarde van 250 miljoen euro.

Logica dingt mee om hoofdaannemer te worden van het system-support segment. Bij die opdracht, waarmee een waarde is gemoeid van 120 miljoen euro, is het bedrijf verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en in de lucht houden van de software achter de Galileo-satellieten. Daarnaast dingt het bedrijf mee om deelaannemer te worden van het onderhoud en verdere ontwikkeling van beveiligingssoftware, algoritmes en het beveiligingssysteem dat de satellieten op veilige afstand van elkaar houdt. De gezamenlijke contractwaarde van die opdrachten is 130 miljoen euro.

De aanbestedingen waarvoor Logica zich nu heeft ingeschreven, zijn onderdeel van de fase waarin de vloot van dertig navigatiesatellieten in gebruik wordt genomen. Het bedrijf is al betrokken bij de testfase waarbij vier testsatellieten de ruimte zijn ingeschoten. Logica levert de beveiligingsoftware voor satellietverbindingen en het grondstation. Begin 2009 valt de beslissing wie de miljoenenopdrachten krijgt toegewezen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2644740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dan weten we zeker dat er meer budget nodig zal zijn en het tot 2080 duurt voordat het operationeel is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×